"Şirketimiz El Değiştirdi, Maddî ve Manevî İmkanlarımız Değişti"

0

Sürekli "Çalışanına Değer Veren Firmalar"dan bahsediyorsunuz ama bu memlekette şikayet edilecek de çok firma var dedikleri için LinkedIn üzerinde şİrKet şİKayet sayfasını açmıştık. Sonradan ise hepsini Firma Dedektifi altında topladık.


 

Şimdi de sizlerle bit.ly/firmabildirim üzerinden tarafımıza gönderilen bir mesaj üzerinde fikir alışverişi yapmak istiyoruz. Mesaj aşağıdadır, şu aşamada firma bilgilerini saklı tutacağız ancak sizlerin de fikrini aldıktan sonra detayları paylaşabiliriz.


"Merhaba, ..................... grup firmalarindan ..............................' de 3 yildir calismaktayim. Sene sonu çalisanlara hic bir aciklama yapmadan, sirket holding bunyesinden cikartip bir sahisa satisi gerceklesti. Son 2 yilda ise baslayan tum calisma arkadaslarimiz bu firmayi bir holding grup firmasi oldugu icin tercih etmisti. Holding firmasi olmasindan kaynaklanan tum maddi ve manevi imkanlarimiz degisti. Holdingin devir oncesinde hic bir aciklama yapmadan devir gerceklestikten sonra 10 dk lik online toplanti yapip durumu aciklamasi hepimiz acisindan şok etkisi yaratti."


Gelen mesaj bu kadar. Öncelikle iş hukuku alanında deneyimli olanlar varsa onlardan da bilgi almak isteriz ki bir şirketin devri gerçekleşiyorsa çalışanları bu devirden en az etkileyecek ve koruyacak bir yasa, kural vs. var mıdır? Çalışanların aynı haklarının korunması gerekmiyor muydu? Önceki firma, devir öncesinde bu yönetim değişikliğini çalışanlarına bildirip ayrılmak isteyenler varsa da haklarını vererek, çalışanları mağdur etmeden ilerlemesi gerekmiyor muydu?


Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir? Yapılan uygulama sizce doğru mudur? Klavye sizde...

 

Sizler de bize firmalar hakkında bilgiler vermek istiyorsanız buraya tıklayarak Firma Bildirim Formu'na erişebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederiz.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)