Kurban Bayramı İkramiyesi Veren Firmalar

0

Kurban bayramı yaklaşıyor ancak bu sene henüz firmalardan kurban bayramı ile ilgili net bilgilendirmeler gelmedi. Bunun çeşitli sebepleri var ancak tahminimizce en güçlü sebeplerden birisi ekonomideki belirsizlikler. Son yıllarda hep böyleydi evet ama Dolar'ın Euro'nun nerede duracağını, nereye çıkacağını, asgarî ücret zammının beklenilen gibi %40 civarında olup olmayacağını netleştiremedi henüz piyasalar. Dolayısıyla işverenler de çalışanlarına bir kurban ikramiyesi verip vermeyeceklerine henüz karar veremedi. 

Belirli bir kurum kimliği olmayan firmalardan bahsediyoruz biz. Yazılı kurum kimliğine sahip olan firmalarda bu tarz bilgilendirmelere gerek olmadan bu tarz yan haklar önceden bellidir zaten. Ramazan ve Kurban bayramlarının denk geldiği aylarda çift maaş uygulaması olan firmaların olduğunu da biliyoruz.

Tek Rakibiniz THY Olsun!

Basında geçenlerde THY iştiraklerinden birinde çalışan arkadaşın intiharını hep birlikte içimiz yanarak okuduk/izledik. THY'nin tam bir aile şirketi iddiaları yıllardır vardır ki bu intihar ise bu iddiaların en güçlü kanıtlarından biridir. Bu konuyu ŞİRKET ŞİKAYET sayfamızda dile getirdik. O sayfamıza da (buraya tıklayarak) katılıp sesimizin daha gür çıkmasına vesile olursanız seviniriz.

Evet THY'de üstteki problem varken yaklaşık 1 ay önce açıklanan Kurban Bayramı ikramiyesinin tutarı 20.000,00₺. Oldukça güzel bir rakam. Bu paranın yarısından az fazlası ile kurban hissesi alıp kalanı ile de çocuklara bayramlıklar alabilirsiniz. 20.000,00₺ ikramiyenin açıklandığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:


Ozeco Group'tan 10.000,00₺

Firmayı ilk olarak bir yıl önce tanıtmıştık Çalışanına Değer Veren Firmalar'da. O zamanlar çalışanlarına yaptıkları ara zamla ve yemek ücretlerindeki artışla öne çıkan firma bu Kurban'da da bizleri şaşırtmadı ve tüm çalışanlarına 10.000,00₺ bayram ikramiyesi yatıracağını belirtti. Duyuru metni aşağıdadır:



Sizin firmanızda da benzer uygulamalar varsa bize firmadedektifi@gmail.com adresinden veya sosyal medya hesaplarımızdan iletebilir misiniz? Tek amacımız bu tarz firmaların yaygınlaşması, sektöre ve diğer firmalara örnek olmasıdır. 



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)